Cursistenreglement

Leeftijd pup

Voor een pup adviseren wij u om op een leeftijd van 7 weken te beginnen. De pup moet minimaal een keer ingeënt zijn. Laat het entingbewijs de eerste les aan uw trainer zien. De minimale leeftijd van de begeleider moet 15 jaar zijn. Is de begeleider jonger dan 15 jaar zal eerst nagegaan worden of deze geschikt is om de cursus te volgen.

Niet-toelating

Honden met een besmettelijke ziekte zoals b.v. Parvo of kennelhoest worden niet op het trainingsveld toegelaten. Het is overigens belangrijk dat u zelf wel komt, zodat u de leerstof thuis met uw hond kan oefenen. Loopse honden worden na overleg met de trainer aangelijnd op het veld toegelaten.

Bij verhindering

Indien u verhinderd bent geven wij u de mogelijkheid om iemand anders met uw hond te laten trainen.
Mocht u deze mogelijkheid niet hebben, dan bent u verplicht om  ons van de verhindering op de hoogte te stellen. Dit kunt u doen via de  onze Canetrain-meldingen  app  van “What’s App” ofwel per email ofwel telefonisch.
Als u echter 3 keer niet komt zonder ons daarvan op de hoogte te stellen  (vakanties in overleg met de trainer) wordt u nier meer toegelaten in de les, omdat u dan teveel op het trainingsschema achterloopt.
Als het trainen niet goed lukt, is er een mogelijkheid na overleg met uw trainer om extra privé lessen volgen. Deze lessen moeten apart betaald worden.

Meer

Bepaalde omstandigheiden

Bij hoge uitzondering, zoals bijvoorbeeld bij weersomstandigheden die het trainen onmogelijk maken, wordt u via onze Canetrain-meldingen app van “What’s App” op de hoogte gesteld en zal/zullen deze vervallen les/lessen opgeschoven worden naar het einde van dan geldende blok.

De lessen

De hond dient te zijn aangelijnd met een stevige riem.
Wij trainen niet met een flexilijn en de reden hiervan zal u tijdens de lessen worden uitgelegd.
Geef de hond voor de training niet te veel eten, want het is niet goed om met een volle maag te trainen. Daarnaast kan het helpen dat als uw hond een oefening goed uitvoert en daarvoor wordt beloond, hij “vatbaar” is om de beloning te aanvaarden.
Het is sowieso raadzaam uw hond goed uit te laten voordat u naar ons trainingsveld komt. Echter het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw hond ineens “moet”. Zorg er daarom voor dat u altijd “poepzakjes” bij u hebt, zodat u “de hoop” op kunt ruimen.

Het examen

Bij voldoende animo kan de pupopvoedingscursus worden afgesloten met het afleggen van een  pupproef en en elke gedrag- en gehoorzaamheidscursus met een examen.
Mocht aan het eind van een blok (bestaande uit 10 lessen) er voldoende aanmeldingen zijn voor het afleggen van een examen, wordt u tijdig op de hoogte gesteld en wat de regels zijn.

Aansprakelijkheid Hondenschool

Canetrain kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade aan honden of mensen. De eigenaren van de in de training zijnde honden dienen zelf tegen
aansprakelijkheid te zijn verzekerd. Vraag het voor uw eigen belang even na bij uw verzekeringmaatschappij.

Inschrijven

Als u zich wilt inschrijven voor een van onze cursussen dan kunt u gebruik maken van ons online inschrijfformulier.

Minder