Onze hondenschool

Foto van het trainingsveld

wil bereiken dat een eigenaar op zodanige wijze leert kijken naar zijn hond, dat hij weet hoe hij met zijn hond om moet gaan, de mogelijkheden van zijn hond gaat leren kennen en op een juiste manier daarop inspeelt. Als u dus simpelweg verwacht dat wij u uw hond wel even leren hoe hij zich moet gedragen, bent u bij ons aan aan het verkeerde

adres.
Wij leren juist hoe u uw hond gewenst gedrag aanleert en leert om te gaan met gedrag dat u wilt zien bij uw hond.

Wie zien we graag op de school?

Veelal gebeurt het dat als een pup of zelfs een volwassen hond in een gezin wordt opgenomen, er meestal een vast persoon is, die het op zich neemt om de hondenschool te bezoeken. Die moet vervolgens alles wat de pup leert of de volwassen hond (bij)leert aan de gezinsleden of partner overbrengen. Nu zal dat de ene persoon beter lukken dan de ander.
Ook hoor je vaak dat de degene die niet naar de hondenschool gaat, het beter weet dan degene die trouw elke keer met zijn maatje gaat.

Wij willen graag – en moedigen dat heel erg aan – om samen met alle gezinsleden naar onze hondenschool te komen.
Hoe leuk kan dat zijn om dat allemaal samen met uw pup of hond te komen doen. Het is nog heel leerzaam ook.
De adviezen krijgen alle gezinsleden uit de eerste hand en afhankelijk van de persoon “op maat” aangereikt. Dit geldt ook als er vragen zijn: iedereen krijgt uit eerste hand ook de antwoorden van de instructeur(s).

Kinderen onder de 8 jaar in overleg met de instructeur(s).

lees meer.....

Eén van de inzichten

Eén van de inzichten waarop wij onze lesmethode baseren, is het zgn. “blackbox model” (lees hierover elders op deze site). Dit gaat weer met behulp van de principes “positieve- en negatieve bekrachtiging”, hetgeen in algemene zin inhoudt: gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt genegeerd. Ook leren we u wat straffen bij een hond teweeg kan brengen.

De kynologie is altijd in beweging, oude inzichten worden vervangen voor nieuwe, daarom volgen wij als ook regelmatig workshops of worden bijgeschoold.

Wilt u iets meer over de trainers van Canetrain weten, kijk dan op hun persoonlijke pagina waar u alvast kennis met hen kunt maken.

Waar kunt u ons vinden?

Ons terrein is gelegen in de “Put van Heenvliet” nabij de Bernissedijk.

lees minder.....