Instructeur Ed

Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Ed van der Hilst, oprichter en eigenaar van Hondenschool Canetrain Zwartewaal.
In 1992 ben ik begonnen met het trainen van honden. Nadat ik met mijn toenmalige hond Kelly – een kruising Herder/Jack Russel diverse cursussen had gevolgd, werd ik gevraagd of ik les wilde geven.
Dit was de start om eigenaren en hun honden oefeningen in gedrag en gehoorzaamheid aan te leren.

Foto van de Australische Kelpies Dida en Anouk

Hoe verder?

Tijdens de lessen kwamen er steeds vragen van cursisten over het gedrag van hun hond, die ik toen niet kon beantwoorden. Dit was een belangrijke reden om mij te gaan verdiepen in het gedrag van de hond en heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd om op de vragen van de cursisten antwoorden te kunnen geven.

lees meer.....

Mijn eigen hondenschool

Na 11 jaar van lesgeven en zelf cursussen volgen was de tijd voor een nieuwe stap. Het opzetten van mijn eigen hondenschool. Doordat mijn gezin en ik naar Zwartewaal waren verhuisd, werd dit de plaats waar ik mijn hondenschool vestigde.

In 2007 maakte ik kennis met Peter Beekman van Kynotrain waar ik een instructeursopleiding volgde. Tijdens de opleiding op Kynotrain maakte ik kennis met een voor mij bijzondere manier van lesgeven. Deze manier van lesgeven wordt het Black Box Model genoemd en wordt op deze website verder uitgelegd.

Het Black Box Model

Met behulp van het Black Box Model wil ik cursisten inzicht geven hoe ze het gedrag van hun hond kunnen beïnvloeden. Zelf nadenken over het gedrag van je hond, zelf verbanden leggen en kritisch durven kijken naar het eigen handelen. Dat is wat ik hoop te bereiken bij mijn cursisten. Ik zie vaak opluchting als cursisten begrijpen waarom hun hond doet zoals hij doet. En nog groter is de opluchting als ze ontdekken hoe ze, vaak met kleine aanpassingen, het gedrag van hun hond kunnen veranderen.

Mijn doel

Elke baas-hond combinatie is voor mij uniek. Ik probeer, binnen de kaders van de cursus, zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van deze baas-hond combinatie.

lees minder.....