Boeken

De wijsheid van honden – Schrijvers Brian Hare-Vanessa Woods

ontdekten dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren en zijn net zo goed in problemen oplossen als mensen. De schrijvers maken een reis voor hun wetenschappelijk onderzoek, van Georgië naar Rusland, naar Congo en weer terug naar de VS. Daar bestuderen zij meer dan 2000 honden: van hun eigen hond Oreo tot de meest modieuze hondenrassen van de wereld. Zij vertellen hun verhaal vol wetenschappelijke feiten met aanstekelijk enthousiasme.

De Black Box Methode – Schrijver Peter Beekman

Dit boek bevat alle ins en outs van de Black Box methode, die de schrijver heeft geïntroduceerd. Deze black box handleiding laat zien hoe gedrag zich ontwikkelt en hoe gedrag kan worden gevormd op een voor de hond zo plezierig mogelijke manier. Ook staan er oefeningen in voor de eigenaar om zijn hond beter te leren kennen. Deze handleiding is een leidraad tot optimaal plezier met uw hond, zeker in combinatie met een goede opvoedcursus.

Waarom doet mijn hond zoWaarom doet mijn hond zo? – Schrijver John Fisher

Op de achterkant van dit boek staat onder andere geschreven: “Wat eet uw hond? Waar slaapt hij? Hoeveel beweging krijgt hij? Hoe is hij getraind? Al dit soort factoren kunnen aanleiding zijn tot probleemgedrag. Nog belangrijker is inzicht te hebben in het instinct, dat de hond van zijn voorouder – de wolf – heeft geërfd, waardoor hij reageert op een manier die weliswaar volkomen in overeenstemming is met zijn aard, maar die u als hondenbezitter voor onaangename verrassingen kan stellen.